KITCHEN - London

BEFORE

Kitchen prior to design

Small dated kitchen with large entry door and additional rarely used exterior door taking up wall space, minimal counter surfaces. Badly designed storage units.

AFTER

Kitchen design

The old inner hallway entry door and the redundant exterior door bricked up and entry is now from existing dining room. The inner wall separating the two are knocked through to open up the space at the rear of the house, creating a new open plan kitchen/dining/music zone. Hidden ceiling rsj installed where retaining walls taken out. The new kitchen plan was designed to increase storage and light and counterspace. German designer “Rational” cream gloss kitchen with base units, eye level units and an island installed with integrated fridge/freezer, washing machine and dishwasher. Integrated pantry slide out storage and undercounter rotary storage. New Miele halogen hob and electric oven, franke sink and taps. Chocolate brown solid granite worksurfaces with cream “glitter” metro tiled splashback in running design to add interst and texture. “Porcelanosa” cream oversized floor tiles with small “cut to size” tiled skirting.

 


KITCHEN - Hay on Wye

 

BEFORE

kitchen before designs

Dark mahogany units and worksurface stained brown, A void space had been created by Large central unit which cut the large kitchen in half, The dark beams teamed with flagstonefloors, and the dark units make room feel small and low ceilinged.

AFTER

Kitchen designs

To lighten the room, all oak units painted cream, new run of bespoke base level kitchen units run along exterior wall, new bespoke island built creating new concealed storage and positioned opposite windows to take advantage of countryside views, ceiling repainted white but retaining feature beams. Kitchen units all have interesting reflective “cup” handles adding character. Worksurfaces are restained to same shade of antique mahagony. The historic features of overhead beams and flagstone floors now shine and the room feels bigger and is a classic country kitchen with a modern feel.

< back / Back to portfolio menu / next >